Fotoverslag: dag 1 Manilla

Tijdens mijn reis heb ik een Whatsapp verslag gedaan van de reis. Het bleek de ultieme oplossing in een land waar het Internet vaak traag en moeizaam is. Met een pocket wifi had ik vaak onderweg even een paar minuten verbinding en kon zo verslag doen. De teksten en foto’s(van mijn telefoon) zijn overgenomen uit mijn berichten.

1e ochtend Manilla

De dag begint met een gesprek drie Filipijnse organisaties die zich inzetten voor arbeidsrechten, vrouwen ondersteunen bij een nieuwe manier van levensonderhoud. We spreken onder andere met Brian, over hoe moeilijk het is om goed werk te vinden in de Filipijnen. Lees zijn verhaal hier.

flat Manilla

Op bezoek bij vrouwen die noodgedwongen moesten verhuizen uit de sloppenwijken. Naar deze oostblokflats ver van de stad met elektriciteit. De sloppenwijken werden te gevaarlijk. De rivier overstroomde vaak. De overheid bood ze dit alternatief aan. Mooie beloften, maar hoge kosten voor de bewoners.

manilla tasje maken

Vrouwen proberen in hun levensonderhoud te voorzien door het maken van tasjes en matjes.

tasjes

kleine ruimte flats manilla

Leefruimte zonder meubels. 24m2 voor 8 personen om te leven en te slapen.

achtervolging kinderen manilla

Continue achtervolgd door kinderen, kinderen en…… kinderen

kinderen`Manilla op trucycle

Kinderen of niet, de tricycles worden door iedereen gebruikt.

blij met klompjes

Nooit geweten dat mensen zo blij kunnen zijn met de Hollandse klompjes.

Alhoewel de omstandigheden waaronder deze mensen moeten leven heel triest zijn. Geen werk. Geen geld om aan de verplichtingen te voldoen en een contract waarmee ze 20 jaar vast zitten aan deze woonplek, is het een vrolijke boel. Ik worstel ermee. Wij gaan weer op pad, we worden vrolijk uitgezwaaid. Zij hebben geen keus en komen hier zeer waarschijnlijk nooit meer weg.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *