vrouwen omgeving casiguran

Het andere perspectief

Soms is het goed om weer even door elkaar geschud te worden. Iets te zien waar je eigenlijk niets van weet. Van mensen te horen die een totaal ander leven leiden. Die zich al jaren inzetten voor dat ene goede doel, blijven strijden voor hun rechten of zich inzetten om anderen weer kansen te bieden. Mensen en projecten die weinig nieuwswaarde hebben en daarom onzichtbaar blijven. Ik wil die mensen ontmoeten, hun verhalen horen en dat delen in Nederland zodat zij zich gehoord voelen en een gezicht krijgen.

Als reporter mee op reis

Maar hoe geef je dat vorm als je hier je leven hebt en niet direct je hele boel wil oppakken om ergens ver weg opnieuw te beginnen? Ik had het nog niet gevonden. Totdat ik de oproep zag van ‘Mensen met een missie’ waarin ze reporters zochten om als vrijwilliger mee te gaan op reis om in Nederland ogen te openen voor mensen en projecten die de aandacht verdienen. Motivatiebrief eruit, gesprek op kantoor en ik was binnen!

Ga met mij mee op reis

10 dagen lang bezoek ik verschillende projecten en mensen in de Filippijnen. Ik ga ontdekken waarom eco toerisme niet altijd zo eco is. Waarom je een politiek gevangenen wordt en hoe het leven er dan uit ziet? Of wat gebeurt er met je als je wordt verdreven van je eigen land? Ik werk mee op het land om dat te gaan ontdekken. Daar blijft het niet bij. De bedoeling is dat ik deze verhalen zoveel mogelijk ga delen. Met jou en vele anderen om zo het onbekende bekender te maken. Daarom heb ik jou nodig! Allereerst om financieel mijn reis rond te krijgen, maar ook als betrokken volger en als je daar zin in hebt meedenker aan deze reis. Denk bijvoorbeeld mee over vragen die ik ga stellen aan de mensen daar of hoe ik hier in Nederland nog meer mensen deelgenoot kan maken van de bijzondere verhalen uit de Filippijnen. Zo reis je een beetje mee en wordt ook jij deelgenoot van een andere blik.